electric-svgrepo-com

Elektrik ve Fazlası

electric-svgrepo-com

En Hızlı Şarj Olan Elektrikli Araçlar Hangileridir?

En Hızlı Şarj Olan Elektrikli Araçlar Hangileridir? sorusu son zamanlarda sıklıkla araştırılmaktadır. Doğa dostu bir ulaşım aracı olarak dikkat çeken ve popülerliği her geçen gün artan elektrikli otomobiller, küresel boyutta yaygınlaşmaya devam etmektedir. Otomobil sektöründeki üreticilerin yanı sıra çeşitli teknoloji firmaları da bu alanda faaliyetlerini artırmaktadır. Kullanıcılar, yeni dünya düzeninde yer alması muhtemel olan elektrikli araçlar arasından tercih yapmaya çalışmaktadır.

En hızlı şarj olan elektrikli araçlar hangileridir?

Elektrikli araçların şarj kapasitesi ve şarj dolum süresi değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenleri, üreticilerin kullandıkları ürün ve teknolojiler belirlemektedir. Küresel ısınma ile mücadele eden dünyamızı korumak ve daha temiz bir çevre için teknolojiler geliştirmek amacını benimseyen Skywell; teknolojiyi konfor, güvenlik ve yüksek kalite ile birleştirerek elektrikli araçlar üretmektedir. Otomotiv sektörünün yeni enerji kaynağı olarak belirtilen elektrikten güç alan araçlar başta ABD, Meksika, Güney Amerika, Almanya, İsrail, Avusturya ve Türkiye gibi birçok ülkede satılmaktadır.

Üstün konfor ve donanımın yeni enerji kaynağı ile birleştiği Skywell elektrikli araçlar, hızlı şarj özelliğini bulundurmaktadır. Bu özellik sayesinde 30 dakika sonunda %30 ile %80 arasında dolum sağlanmaktadır.

İlginizi çekebilir: Elektrikli Otomobil Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Elektrikli Araçların Hızlı Şarj Olması Neye Bağlıdır?

Otomotiv sektörüne yeni bir bakış açısı getiren ve çevre dostu özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken elektrikli araçlarda merak edilen unsurlardan bir diğeri şarj konusudur. Elektrikli araçlar nasıl hızlı şarj olur? Sorusunun yanıtını etkileyen bazı faktörler bulunmaktadır. Elektrikli araçlarda şarj süresi, mevcut batarya kapasitesi ve istasyonlardan alınan güce bağlı olarak değişmektedir.

Alternatif Akım (AC) şebekelerinde, elektrikli araç bataryalarının %80 şarj oranına ulaşabilmesi genellikle 3 ila 4 saat sürmektedir. Ancak bu süre, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Şebekeden alınan güç miktarı ve aracın şarj kapasitesi bu faktörlerin başında gelir. Eğer şarj işlemi yüksek güçlü bir şebeke üzerinden gerçekleştiriliyorsa, şarj süresi kısalabilir. Aynı şekilde, aracın batarya kapasitesi ve şarj teknolojisi de bu süreyi etkiler. Daha büyük bataryalar genellikle daha uzun süre şarj edilirken, hızlı şarj destekli sistemler bu süreyi önemli ölçüde azaltabilir. Tüm bu faktörler, aracın kullanım alışkanlıklarına ve şarj alt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Doğru akım (DC) şebekeleri, alternatif akıma kıyasla daha hızlı şarj dolumu sağlamaktadır. Doğru akım şebekesinin kullanıldığı şarj istasyonlarında elektrikli aracın %80 şarj kapasitesine ulaşması için yaklaşık 30 dakika yeterlidir. Hızlı şarj istasyonları olarak da adlandırılan bu şebekelerde 20 KWh’lik akünün %80’e varan şarj edilmesi için 30 dakika yeterli olmaktadır.

Şehir İçi Kullanımda Elektrikli Araçların Bataryaları Hızlı Tükenir Mi?

Elektrikli araba şehir içi kullanım sırasında daha fazla enerji harcamaktadır. Ancak batarya sağlığı korunduğu sürece kullanıcı açısından negatif bir durum ortaya çıkmamaktadır. Batarya sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken detaylar göz önünde bulundurulduğunda şehir içi kullanım da konforlu bir deneyim sunmaktadır.

Elektrikli Araçlar AC mi DC mi?

Elektrikli arabaların motorları dayanıklı, sağlam ve güvenli bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Elektrikli motorlarda yakıt olarak kullanılan enerji doğru akım (DC)’dır. Şebekeden AC olarak gelen elektrik, bataryalarda yalnızca DC olarak depolanabilmektedir. Şebekeden gelen AC, araç içerisine yerleştirilen dönüştürücü sayesinde DC olarak depolanmaktadır.

Elektrikli şarj istasyonlarının çoğunluğu AC şarj kullanmaktadır. Araç özelliklerine ve şarj istasyonunun altyapısına bağlı olarak şarj hızı ortalama olarak 22 kW’dir. Şarj etmek için uzun zamanınızın bulunduğu ev veya işyerinde kullanılabilmektedir. DC şarj ise bataryanın hızlı şekilde dolmasını sağlamaktadır. Bu nedenle otoyol ve halka açık alanlarda bulunurken çok fazla zamanı olmayan kişiler tarafından tercih edilmektedir.